06-53399508 / 06-23396569

Recept: Quinoa sushi 

5 december 2017 / Herstel, Voeding
Recept: Quinoa sushi 

Ingrediënten:

2 nori vellen

2 avocado’s

Wasabi 

350 gram gerookte zalm

1 Winterpeen wortel

1 komkommer

1 pak quinoa 250 gram

1 theelepel mierikswortel

1 el rijstazijn

Soja saus (van Kikkoman)

1 sushi rolmatje

 

Bereidingswijze:

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op het pak en laat het afkoelen. Snijd de wortel, komkommer en 1 van de avocado’s in lange dunne reepjes, en leg het apart voor later. Prak nu de andere avocado tot een moes of doe het met een keukenmachine. Het moet echt een papje worden. Voeg dit avocadopapje bij de afgekoelde quinoa en voeg de rijstazijn en 1 theelepel wasabi toe. Roer met een vork net zolang, tot het een plakkerige massa is.

Plaats nu een nori vel op het rolmatje en besmeer het met een laagje van de quinoa spread. Plaats de gerookt zalm in het midden, en de wortel, komkommer en avocado er tegen aan. Nu is het tijd om te rollen. Zorg er wel voor dat je de rol stevig aandrukt, maar niet met te veel kracht. Ben je klaar met je rollen? Zorg dan dat je ze eerst 30 min in de ijskast legt, zodat je ze daarna kan snijden met een scherp mes. Maak plakken van ongeveer 2 cm dikte.

*Extra: Doe wat van je wasabi en de sojasaus in twee schaaltjes en gebruik dit als extra smaak toevoeging.

 

Smullen maar!

 

 


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/foodlif5/public_html/wp-content/plugins/oitentaecinco-shortcodes/shortcodes/post-navigation.php on line 89